Citron granité




4 st citron
1 tsk citronskal, rivet
4 msk fruktsocker
1 tsk vaniljsocker
1 paket vaniljglass, lätt
1 dl yoghurt naturell florsocker

Tillagning 1. Skär av toppen på citronerna och en liten del av botten så att citronerna kan stå utan att stjälpa. Spara alla toppar för att riva skalet av dessa.
2. Placera en sil ovanpå en skål. Gröp ur fruktköttet och lägg frukköttet i silen. Pressa ur saften och häll saften i en matberedare.
3. Tvätta citrontopapparna och riv lite skal av dessa och tillsätt skalet i matberedaren. Skär sedan glassen i några bitar och tillsätt denna och naturell yoghurt i matberedaren. Tillsätt fruktsocker och vaniljsocker. Ställ citronerna på en plastbricka.
4. Mixa glassen slät och fyll citronerna. Ställ in i frysen minst 3 timmar. Ta fram citronerna ett tag innan servering så att de smälter en aning, pudra över med florsocker och dekorera med några hallon och eventuellt någon bit mörk choklad.

Familjetips! Denna efterrätt är väldigt syrlig. Gör likadant men med apelsin istället till barnen plus mjölkchoklad.

Kommentarer
Postat av: Evelina

Hjälp va gott och proffsigt det ser ut!:D



Sv: Recept på flap-jacksen finns nu ute på bloggen!:)



Ha en kanonbra dag!

2008-08-28 @ 09:45:20
URL: http://nybloggkommersnart.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0