Vaniljkräm

Om ni ska ha vaniljkräm så måste ni bara testa denna sjukt god och ganska lätt att göra inte som på påse men ändå lätt

Vaniljkräm
5dl mjölk
1vaniljstång
120g äggula (ca 6)
125g socker
40g maizena
25g osaltat smör
1. häll mjölken i en tjockbittnad kastrull
2. dela vaniljstången på längden. skrapa ner kärnorna i mjölken. lägg i stången.
3. koka upp mjölken. ta ifårn värmen. låt stå och dra i 10-15min. taa upp stången.
4. vispa äggula, socker och maizena luftigt i en bunke. (tips när ni tar upp med en slev eller finger och smakar så ska ni inte känna av sockerkornen) men det är inget måste men blir bäst så.
5. häll i mjölken i äggblandningen under vispning. vispa tills blandningen blivit slät.
6. hälltillbaka blandningen i kastrullen. värm under noggrann omrörning men visp tills krämen kokats upp riktigt.
7. tillsätt smöret. ta krämen fårn värmen och vispa den helt slät.
8. passera den nykokta krämen genom en sil ner i en låg form.
9. kyl krämen så fort som möjligt , helst ett iskallt vattenbad.
10. täck formen med plastfilm (viktigt)

krämen håller 1-2 dagar om man har plastfilm över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0